Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys

 

Pian päättyvään liikunta- ja tapahtumavuoteen 2022 lähdettiin täynnä tarmoa.  PaLaPiPon hallituksessa olimme vakuuttuneita siitä että korona olisi ohi ja tapahtumissa joiden järjestelyissä tulisimme olemaan mukana, liikkuisi paljon ihmisiä. Nokipannukahvin ja muun myynnin osuus näissä tapahtumissa on vuosittain muodostanut yhdistyksemme taloudellisen perustan, jäsenmaksutulojen lisäksi.

Tämä ei kuitenkaan toteutunut. Valtiovaltamme  väärin kuvaaman kauhuskenaarion viesti ”suomalaiset pysykää kotona” toteutui, me olemme tunnetusti auktoriteetteihin uskova kansa. Tilaisuuksissa liikkui poikkeuksellisen vähän ihmisiä vaikka koronan rokotusohjelmat olivat alueellamme toteutuneet ja maskisuositukset olivat voimassa.

Valtiovallan viestin olisi pitänyt kuulua ”suomalaiset harrastakaa luontoliikuntaa, se on turvallista”. Liikuntalajeista golf toteutti tätä tiedottamisen strategiaa ja lajin harrastajamäärät kasvoivat ennätyksellisesti koronavuosien aikana.

Nyt on kuitenkin katsottava eteenpäin. Sitä ennen on kuitenkin kiitettävä yhdistyksemme aktiiveja jotka olette uskoneet ”juttuumme” ja olleet mukana tilaisuuksien järjestämisessä, haasteista huolimatta. Olette leiponeet ja paistaneet, keittäneet kahvia, myyneet arpoja, pilkkoneet puita, raivanneet reittejä majallemme ja paljon muuta. Kiitos.

Koin myös että onnistuimme vaikeuksista huolimatta monen tilaisuuden toteutuksessa. Torstaipyöräilyt ovat edelleen menestystarina, kevätretkemme Kangaskoskelle ajoituksen kohdalta täydellinen ja pikkujoulumme kuukausi sitten oli leppoisa, hyvähenkinen tilaisuus joitakin mainitakseni.

Hallitus kokoontuu heti tammikuussa ja suunnittelee tulevaa toimintavuotta. Jäsentiedotteen tulette saamaan pian sen jälkeen. Lukekaa se tarkkaan, säilyttäkää se ja laittakaa siinä olevat päivämäärät ylös. Tiedottaminen muilla kanavilla on lähtökohtaisesti maksullista ja siksi sitä on käytettävä harkitusti. Paikallisen Puskaradion teho yllätti eräässä muussa yhteydessä, sen käytön lisäämistä osana tiedottamistamme on vakaasti harkittava.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin Hyvää Joulua ja liikunnallista vuotta 2023.

Kiitollisuudella 

Jukka Sarpakunnas

PaLaPiPo/puheenjohtaja