Kuvia tapahtumista 2023

Nyt kun talvi tekee tuloaan on saunamajuri käynyt Erkin kanssa nostamassa Pörölammen saunan laiturin ylös ja laittamassa paikat kuntoon odottamaan seuraavaa saunojaa, joka on sen varannut. Saunalla on ollut hyvin vuokraajia pitkin vuotta.

Perinteinen, joka syksyinen Pörön kierros on taas kierretty upeassa syyssäässä 90 kiertäjän ja talkoolaisen voimin. Kaikille talkoolaisille suuret kiitokset taas yhden päivän uhraamisesta yhteisön hyväksi. Pörölaavun takuuvarma, seudun paras ulkoilmaravintola tarjoili nälkäisille samoojille kohtuullista korvausta vastaan todella maukasta suppilovahverokeittoa kera valmiiksi voideltujen leipien ja grillimakkaroita sekä muurikkaletut ja nokipannukahvit – unohtamatta mehua, teetä ja gluteenittomia vaihtoehtoja.

Ruskaretki Kiilopäälle ja Akumajalle 2. – 9.9.2023. Kuvat: Helka Soikkeli ja Terho Tiainen

Pyöräilykauden lopettajaiset Louhelassa 31.8.2023. Paikailla oli myös Eklun Inbody- ja puristusvoimamittaajat.

Juha Lehto teki Pörön polulle uusia opasteita jotka Timo ja Martti kävivät laittamassa paikoilleen. Onkohan Juhalta menneet kirjaimet sekaisin vai kamera tehnyt tepposet?

Piiat ja pojat ovat olleet ahkerina tänä kesänä. Pörölle valmistui uusi laituri ja polku on raivattu ja merkitty. Torikahviaa on pidetty Parikkalan torilla useammankin kerran.

Lauantaina 27.5.2023

Kevätretki Haarikolle
Retkellä oli kaikkiaan 22 jäsentä. Kuvissa mm. Rakovuoren syvät onkalot ja jyrkät kallioseinämät. Nuotiopaikkana oli iso syvennys kalliossa. Ryhmäkuvassa punainen talo taustalla, on ollut leiripaikkana mm. rippikoululaisille.
Sää oli mainio luonnossa liikkumiseen.
Kuvat Sirpalta

Torstaina 25.5.2023

Torstaipyöräilijät matkalla Suurvuoren kodalle. Metsäpalovaroituksesta johtuen alkuperäinen suunnitelma muuttui.

Retkellä pyöräilijöitä 32. Hienoa!

 

Lauantaina 20.5.2023

Pörö tuli siivottua 13 ihmisen voimin. Saunan Sirpa ja Katja olivat siivonneet ed. vkl.na. Nyt on pihat laastu, vessan alunen tyhjennetty, Timo ja Martti kiersivät konesahan kanssa luontopolun raivaten kaatuneet puut ja lopuksi nautittiin makkarat ja hyvät nokipannukahvit.

Porukkaa oli liikkeellä runsaasti mm. puolenkymmentä ihmistä Eklusta, kymmenisen henkeä Slinnan farmasia liitosta ja muita luonnosta nauttiva.

Keskiviikkona 17.5.2023

Petäjäkodin väkeä vieraana torinrannan kodalla.
Paistettiin makkaraa ja juotiin nokipannukahvit.

Mukana liikuntatoimi , LC Parikkala/ Siikalahti ja PaLaPiPo.

Historia-aiheinen lumikenkäkävely 2 Tarvaslammella 11.2.2023

Kylä on sijoittunut Myllyjoen varteen vanhalle vesijättömaalle. Talot ovat lähellä toisiaan, mikä aikoinaan ihmetytti savolaistyttöä, kun Savon puolella talot ovat kukin omalla mäellään. Mylly oli perustettu jo 1850 luvulla. Ensimmäinen voimanlähde oli vesiratas.

Viimeiset jauhatukset tehtiin 1990. Saha perustettiin 1938. Se oli toiminnassa vuoteen 1971.

Makkaran paistoon siirryttiin lumikenkäillen ja kävellen. Kodalla oli valmiina hiillos paistamiseen. Kiitos kuuluu Markulle.

Mukana oli kaikkiaan 20 retkeläistä. Sää oli tosi keväinen ja aurinkoinen. Kiitokset mukana olleille.

Kuvat Martti ja Helka

TARVASPOHJAN LUMIKENKÄILY 1

Tarvaspohjan lumikenkätapahtuman olisi voinut kävellä ilman lumikenkiäkin. Tähän aikaan harvinainen hankikanto kannatteli hyvin ja mukana olijat saivat kuunnella Martti Tolvasen kerrontaa kylän historiasta. Makkara tauko oli Kokkokalliolla, mihin kylän nuoriso kokoontui vielä viisikymmentä luvulla.

Suuri kiitos Martille hyvästä ideasta ja tapahtuman toteutuksesta. Toivotaan, että tapahtuma saa jatkoa jossain toisessa kylässä.