Palapipo-30 vuotta

Kolmelta vuosikymmeneltä

Tänä vuonna 2010 Palapipo viettää 30 vuotisjuhlaa. Monessa ollaan oltu mukana! Näihin vuosiin mahtuu lukuisia retkiä niin kotimaassa kuin lähinaapureissakin. Yhdistys on ollut näyttävästi mukana paikkakunnalla järjestetyissä tapahtumissa. Kahvi on kiehunut ja letut paistuneet monella nuotiolla. Tässä poimintoja yhdistyksen 30 vuotistaipaleelta.

Pörölammen rannalla on tehty kovasti töitä vuosien mittaan. Vuonna 1992 rakennettiin talkoilla laavu. 1996 valmistui hirsinen sauna. Talkoolaisia on löytynyt Pörön kevättalkoisiin siivoamaan ja tekemään puita.

Kunnan liikuntatoimen kanssa yhteistyössä on järjestetty Pörönkierrosta. Vuodesta toiseen se on kerännyt ison joukon ulkoilijoita Pörön polulle.

Parikkalalaiset yhdistykset esittelivät toimintaansa Harjulinnan kentällä 2006. Latulaiset paistoivat lettuja kaikelle kansalle. Meidän osastolla pääsi tutustumaan kanootteihin ja retkeilyvälineisiin. Tästä joukosta taitaa tulla uusia melojia tiistain melontailtaan ja telttaretkelle lähtijöitä. Torstaipyöräily on saanut suuren suosion. Kylän raitilla huomataan mikä viikonpäivä on kun noin 30 henkeä keskimäärin lähtee torilta pyöräilemään. Talvisin pyöräilytapahtuma muuttuu hiihdoksi.

Moskovassa vierailtiin 1993 ensimmäisen pyöräretken innoittamana, joka tehtiin 1991 pääasiassa vanhoihin suomalaiskyliin. Valamossa oltiin 2006. Parikkalan latupiiat ja -pojat extreme-retkellä Venäjän Karjalassa kirjoitettiin paikallilehdessä toisen pyöräretken jälkeen joka toteutui 2007. Reitti kulki Vitelestä Petroskoihin. Yksi yöpymispaikka oli Kinerman museokylä.

Saarenmaalla pyöräiltiin 1994. Ruotsin Hemavanissa patikoitiin pitkin tuntureita 2003 ja käväistiin Norjassakin . 25 vuotisjuhlamatka suuntautui Baltiaan 2005.

Oma maa mansikka

Ahvenanmaalla on pyöräilty 2 kertaa. Hossan mainioille lenkkipoluille on tehty useampia matkoja. Kuusamo on ollut retkikohteena ja välietappina. Hiihto- ja patikointiretkiä on vuosien mittaan tehty paljon. On käyty ainakin Muoniossa viiden tunturin kierroksella, Inarissa, Kiilopäällä, Luostolla, Ylläksellä. Kilpisjärvellä ja Nuorgamissa. Tämän vuoden hiihtoretki tehtiin Hettaan. Aina ei ole lähdetty merta edemmäs. On kierretty pyörällä Saimaata, patikoitu Pohjois-Karjalassa, lenkkeilty ja talkoiltu Punkaharjulla Harjuntuvan maisemissa. Toimintaa on ollut runsaasti mutta vielä riittää suunnitelmia toteutettavaksi jatkossakin.